• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

 

 

De beste stappen tot een interieurplan

Overweeg je een aankoop van nieuwe meubelen of zoek je een nieuwe sfeer in je interieur? Zo kun je slim beginnen!

1. De gewenste woonstijl bepalen
2. Slimme indeling van de beschikbare ruimte
3. Lichtinval en akoestiek

Wil je weten hoe je je goed voorbereidt en hoe je de juiste stappen zet om tot de perfecte interieurstyling te komen?

Download de checklist

Een handige checklist om jou te helpen kiezen

Wil je eerst meer weten?

Onze Morres adviseurs vertellen je alles wat je moet weten over het creëren van een doordacht interieurplan. Lees hieronder meer of bezoek onze winkel voor een gratis interieurstyling!

 

 

Welke stappen moet je zetten om een doordacht plan te maken voor interieurstyling?

Hoe gek het ook klinkt, begin niet meteen om allerlei losse meubelen aan te schaffen! Voordat je overgaat tot een aankoop is het belangrijk om eerst een aantal andere stappen te doorlopen, zodat je zeker weet dat je jarenlang tevreden zult zijn met je aankoop. Die voorbereiding bestaat uit een drietal aspecten.

 

1. De gewenste woonstijl en -sfeer bepalen

Om een goed begin te maken met je interieurplan, helpt het als jij (en eventuele huisgenoten) samen de gewenste woonstijl kiezen. Om je op weg te helpen; maak een keuze uit de zes hoofdstijlen.

Deze stijlen zijn tijdloos, maar worden wel ieder seizoen on trend geüpdatet, met nieuwe stoffen, kleurenpaletten en materialen. Onze stylisten en inkopers spotten deze trends op de internationale beurzen en in grote steden zoals Milaan, Parijs en Londen.

In onze winkel hebben wij ca. 250 interieurs gepresenteerd in deze 6 stijlen. Maar ook veel in een mix&match presentatie. Niet iedereen verandert tenslotte in één keer het complete interieur. Binnen deze stijlen zijn er ook steeds nieuwe trends. Wij noemen dat Stylingtrends.
Dit gaat over kleuren, materialen, vormen en dessins. Vaak ingebracht met accessoires maar natuurlijk ook door middel van nieuwe collecties meubelen.

 

Vinden jullie het lastig om samen op één lijn te komen bij het bepalen van jullie woonstijl? Dat komt vaker voor!

Om te voorkomen dat dit leidt tot lange discussies, heeft Morres het Stijlspel uitgekiend: Een handige en tegelijkertijd leuke methodiek om samen met onze interieurstylisten een optimale mix te vinden tussen de woonwensen van alle huisgenoten.

Heb je hulp nodig? Maak dan een afspraak om het Stijlspel te komen spelen.

  • Vraag vrijblijvend advies

2. Slimme indeling van de beschikbare ruimte

De belangrijkste stap is om eerst goed te definiëren wat er allemaal moet gebeuren in de ruimte die je onder handen wilt nemen: chillen, eten, tv kijken, kinderen laten spelen, werken, lezen, etcetera. Waarschijnlijk zal het een combinatie zijn.

Bepaal goed in welk deel van de ruimte je welke functie wilt creëren en hoe je de verhouding ziet met betrekking tot de oppervlakte. De meest gemaakte fout is teveel meubelen in een ruimte plaatsen en te weinig afstand houden tussen de meubelen. Ook lichtinval ten aanzien van de plaatsing van de meubelen is een belangrijk onderdeel van een goed basis interieur.

Overweeg je de aankoop van een nieuw interieur?

Meet dan vooraf de ruimte op, vergeet hierbij niet aan te duiden waar ramen en lichtpunten zitten.
Wil je even overleggen over de mogelijkheden van een specifieke ruimte? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

  • Vraag vrijblijvend advies

3. Lichtinval en akoestiek

Een nieuw interieur wordt niet alleen bepaald door het vervangen van de meubels.

De woonstoffering, verlichting en het design of kleur van de wanden is misschien nog wel van grotere invloed. Vandaag de dag worden meer harde materialen toegepast in meubels. Wil je voorkomen dat je een galm ervaart tijdens gesprekken, kan je woonstoffering toepassen om de akoestiek te verbeteren. De woonstoffering ‘verzacht’ de ruimte. Je kunt werken met gordijnen, tapijten, sierkussens, wanddecoratie, maar ook met andere verzachtende materialen onzichtbaar verwerkt onder tafels, stoelen en kasten. Dit gebeurt vooral in ruimtes waar geen gordijnen gekozen worden.

Licht in een ruimte is een zwaar onderschat onderdeel van het eindplaatje. De technische mogelijkheden bij een nieuwbouw woning zijn uitgebreider, indien vooraf vanuit een plan al gedefinieerd is waar eventueel spots en/of stopcontacten moeten komen. Bij verbouwing of vervanging van het interieur zijn de mogelijkheden vaak wat beperkter. Hier is het dus nog belangrijker om binnen die krijtlijnen een goed lichtplan te hebben.

Onze lichtspecialisten helpen je graag om jouw interieurplaatje compleet te maken.

  • Vraag vrijblijvend advies

Klaar om je interieur een make-over te geven? Ga niet overhaast te werk.

Met een goede voorbereiding maak je keuzes waar je jarenlang plezier van hebt. 

Deze checklist helpt je om je voor te bereiden op een doordacht interieurplan. Het geeft inzicht in wat je belangrijk vindt, en helpt om een goed inhoudelijk gesprek met een woonstylist te hebben. Twijfel je over bepaalde stappen? Maak dan hier een gratis afspraak we helpen je graag op weg!

 

 

ONTMOET ONZE KLEUR-EN INTERIEURSPECIALISTEN

“Het interieur is multifunctioneel waardoor het de ideale plek is om op verantwoorde wijze te wonen, werken en relaxen. Interieuradvies op maat is hierbij de ideale start.“
Maria, Specialist Wonen

“De wooneisen nemen toe, wij hebben een uitgebreid programma aan maatmeubelen om daaraan te voldoen. Ik ontvang je graag voor een passend en warm advies.“
Ria, Specialist Wonen

“Vaak ontstaan de mooiste interieurs door grenzen te verleggen. Met wonen is het net als met mode, het moet bij je passen. Van een huis een thuis maken, is mijn passie.“
Hatice, Specialist Wonen

“Wonen op een plek waar je helemaal jezelf bent. Verlang je naar een inrichting die je persoonlijkheid laat zien? Zo individueel dat je je thuis voelt? Ik help je hierbij!“
Gert-Jan, Specialist Wonen

Morres veel Woonplezier

Morres Meubel is één van de bekendste meubelwinkels en de grootste woon- en slaapspecialist voor Nederland en België. In onze grote woonwinkel vind je, naast een indrukwekkende collectie meubelen en slaapmeubelen, ook woon- en slaaptips en evenementen. Morres Meubels is het adres om een lederen of stoffen bank, hoekbank, fauteuil, zetel, salon- of relaxfauteuil te kopen. 

Kom eens een dagje Morressen, deze slogan stamt al uit de jaren zeventig en vertelt je in één zin dat het meer dan de moeite waard is om naar Morres in Hulst te komen. In onze grote winkel vind je Wonen in alle denkbare stijlen, slaapkamers, tapijten, lampen, schilderijen, kasten, bedden, stoelen, tafels, tv meubelen, kleinmeubelen, tienerkamers, hanglampen en sierkussens.

Navigeer naar