Dossier design

  Blog

  Geplaatst op 17 juni 2020.

  Dossier design

  Ontdek het verhaal achter het design

  Je interieur vertelt wie je bent, jouw unieke verhaal dat ontstaan is door de verzameling meubelen en accessoires die je door de jaren heen hebt verzameld. Die fantastische leren fauteuil die al bij je grootouders stond, dat unieke design meubel dat je hele spaarpotje er in één keer doorheen heeft gejaagd of die bank die je samen kocht met je grote liefde. De verhalen zijn eindeloos, maar beginnen uiteindelijk bij de ontwerper en het design. Een verhaal zo sterk dat het de tand des tijds gemakkelijk het hoofd biedt. Benieuwd? We hebben er een aantal voor je uitgelicht. Ontdek ze!

  Harvink

  Dit innovatieve, creatieve en tijdloze merk kenmerkt zich door de duidelijke ‘handtekening’. Het frame zit aan de buitenkant, de binnenkant is zacht en toegankelijk, dit zorgt voor een Retro uitstraling. De hoge(re) wat achterover hellende rugleuning is naar voorbeeld van de bekende rood-blauwe Rietveld stoel.

  Bank Armslag

  De naam Armslag is pakkend voor deze bank met een actieve en stevige zit. Het design is strak, modern en sterk door zijn eenvoud. De armen kan je opklappen, zo creëer je eenvoudig een extra zitplaats of kan je lekker liggen. De zitdiepte is instelbaar en het frame kan worden verhoogd zodat iedereen goed zit op deze bank.

  Label

  Je kunt het merk het beste omschrijven als exclusief en als een leerspecialist pur sang. De collectie bestaat uit echte zitmachines oftewel ‘dikke’ banken en stoelen met een stoere en natuurlijke uitstraling. De gebruikte leersoorten zijn zeer bijzonder en worden door niemand anders gebruikt. Steeds gemaakt van de beste huiden in verschillende natureltinten met een warme uitstraling en met de eigenschap de lichaamstemperatuur snel te kunnen opnemen. 

  Fauteuil Hidde

  Het succesnummer uit de LABEL | Vandenberg-collective. De fauteuil is vernoemd naar Gerards oudste kleinzoon. De vorm van de fauteuil heeft veel weg van een baseball handschoen. Door de vorm van de kuip nodigt hij uit om je er lekker in nestelen.  

   

  Qliv

  Dit jonge dynamische merk (2017) is ontstaan vanuit de passie van Pascal Segers en designer Anton de Groof en is gevestigd in Amsterdam. De hoogwaardige en duurzame ontwerpen heeft als doel het blij maken van mensen. Men werkt samen met gerenommeerde ontwerpers, de productie vindt plaats in Nederland.

  Salontafel Crossings

  Deze salontafel heeft een spannende balans tussen esthetische en solide elementen. Het tafelblad is gemaakt van massief Frans eikenhout en bestaat uit twee delen. De hoeken van het tafelblad zijn deels afgerond en de zijdes hebben een lichte radius. Het stalen frame bestaande uit meerdere kruisingen, is gemaakt met behulp van laser cut-technology en afgewerkt met poedercoating. Het contrast van de verfijnde lijnen van het onderstel valt als een schaduw weg onder het solide tafelblad.

   

  Metaform

  Een echte tafel leverancier! De tafelbladen van keramiek zijn degelijk, oersterk en bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen en bovendien vlekbestendig. De dunne tafelbladen worden vaak verlijmd op hout. De dunne keramische laag voelt zeer warm aan en kan worden gebakken met  de uitstraling van cortenstaal, marmer of metaal. Het exclusieve design is duurzaam en gaat een leven lang mee.

  Eetkamertafel Orfis

  | Deze eetkamertafel straalt elegantie uit en is helemaal naar eigen wens samen te stellen. Rond, ovaal, materiaal, onderstel, formaat, jij bent de designer. Dankzij het minimalistische design voelt Orfis zich thuis in vrijwel ieder interieur. 

  Enzo Luca

  Enzo Luca is een bijzonder, eigentijds merk dat met passie de mooiste meubelen selecteert en ontwerpt. Kracht, puur en warmte staan bij de woonstijl van dit merk voorop. Het merk biedt producten gemaakt van bijzonder, natuurlijk materiaal. Denk hierbij aan materialen zoals massief eiken, open leersoorten en metaal, allemaal karakteristieke materialen die voor een natuurlijke touch in de inrichting zorgen. Het assortiment van Enzo Luca kenmerkt zich door het strakke design en de karakteristieke en sfeervolle uitstraling.

  Kast Titolo

  Hollandse nuchterheid wordt gecombineerd met een vleugje Italië, een samenwerking met als resultaat een modulair kastsysteem waarvan jij de regisseur bent. Het minimalistische design wordt opgebouwd uit elementen die desgewenst hangen of liggen. Mix & Match de materialen en de kleuren die afzonderlijk toe zijn te passen op elk onderdeel afzonderlijk. Hierdoor ontstaan unieke designmeubelen met bijzonder, natuurlijk materiaalgebruik. 

  Riant Stoutenbeek

  Alle design merken onder één dak

  Riant-Stoutenbeek heeft een filosofie: design bereikbaar maken voor heel Nederland. Bij Riant Stoutenbeek is iedere stijl design te vinden en zijn de grootste design merken vertegenwoordigd. Alles om te zorgen dat ieder persoon, met zijn eigen smaak, een brede keuze heeft in topdesign. kom snel eens kijken!

   

  Navigeer naar