• Grootste woonwinkel van Nederland

  • Meer dan 250 merken

  • 5 jaar garantie op de volledige collectie

  • Alles voor je huis onder één dak

Hoe fris ik mijn slaapkamer op?

Blog

Geplaatst op 24 februari 2021.

Heerlijk slapen

De zon schijnt al wat meer en de dagen worden langer. Het huis ben je al in de zomersfeer aan het brengen. Ook de slaapkamer kan een opfrisbeurt gebruiken. Wellicht zorgt dit ook voor een betere nachtrust!

De natuur naar binnen 

Nadat je de slaapkamer grondig schoongemaakt hebt, ga je kijken wat je van de huidige elementen nog kunt gebruiken. Misschien is het dekbed nog prima in orde, maar zorgt een ander dekbedovertrek meteen voor een heel andere beleving. Naast effen overtrekken zijn er tal van dessins mogelijk. Voor komende lente en zomer zien we veel bloemmotieven. Niet de kleinere prints, maar juist grotere. Dit past helemaal bij de trend dat we tegenwoordig de natuur meer naar binnen willen halen. Dit is ook de reden dat we vaker planten in de slaapkamer terugzien. Deze zuiveren de lucht, waardoor de ruimte ook frisser is.

Vervang je hoofdkussen

Een goed hoofdkussen is belangrijk als het over slaapcomfort gaat. Het zorgt dat jouw wervelkolom maximaal ontspant. Wist je trouwens dat je jouw hoofdkussen elke drie jaar moet vervangen? Elke nacht slaap je erop en draagt jouw kussen gemiddeld zeven kg. Hierdoor is de levensduur korter dan bijvoorbeeld een dekbed. Ook uit hygiëne oogpunt wordt geadviseerd het kussen regelmatig te vervangen, want elke nacht verlies je ongeveer 0,25 liter transpiratievocht. Morres heeft trouwens ook kussens die bescherming bieden tegen bacteriën en huisstofmijt. 

 

Warmere nachten

Is jouw dekbed nog goed? Soms voelt het minder dik aan dan toen je het net kocht. Daarom kan een nieuw dekbed voor een ultiem gevoel van luxe zorgen. Je kunt kiezen voor een dekbed dat uit een zomerdeel voor de warme nachten en een winterdeel voor de koudere nachten bestaat. 

Luxe interieurparfum

Om de opfrisbeurt van jouw slaapkamer af te ronden, voeg je nog wat wellnesselementen toe. Denk aan sfeervolle kaarsen, houten geurstokjes of een luxe interieurparfum. Zo ruikt jouw slaapkamer heerlijk en kun je op een relaxte manier aan jouw welverdiende nachtrust beginnen. 

 

Navigeer naar