Hoe kies ik een passende fauteuil bij mijn bank?

  Blog

  Geplaatst op 02 september 2021.

  Kun je wel een extra zitplek in je woonkamer gebruiken? Heb je een plekje over waar geen tweede bank past? Of wil je een knus leeshoekje creëren? Een mooie fauteuil kan een echte blikvanger zijn in de ruimte. Maar hoe vind je nou een relaxstoel die perfect bij je bank past?
  Dat kan een lastige klus zijn. Maar geen probleem, we helpen je er graag bij!

  Wat vind je mooi?

  Om te beginnen is het goed om te weten wat je mooi vindt. Struin het internet af en verzamel plaatjes die je aanspreken. Heb je al eens bij ons ruimte assortiment fauteuils op onze website gekeken? Of kom door 40.000 m2 wooninspiratie wandelen en ga op zoek naar een fauteuil die perfect past bij jouw persoonlijke smaak.

  Denk na over de functie

  Mag de fauteuil een opvallend statement-item zijn in huis? Speel dan met felle kleuren en patronen. Moet hij vooral functioneel zijn? Kies dan voor een duurzaam en tijdloos materiaal zodat je jarenlang van het meubelstuk kunt genieten. Daarnaast is de manier waarop je er gebruik van wilt maken belangrijk. Zit je graag lekker onderuitgezakt, of juist actief rechtop? Op basis hiervan kun je op zoek naar een fauteuil met een zachte zitting, of eentje die juist meer steun geeft.

   

  Is de indeling handig?

  Kijk eens kritisch naar de indeling van je zithoek. Omdat een fauteuil een los zitelement is, kun je goed spelen met de indeling. Kies een centraal middelpunt en bouw hier je meubelen omheen voor een intieme zithoek. Kijk je graag tv met het hele gezin? Zie je de open haard als hart van je huis? Of drink je graag je koffie terwijl je door de openslaande deuren de tuin in kijkt? Als je weinig ruimte hebt, kun je creatief gebruik maken van een fauteuil met een draaivoet. Zet de stoel tussen twee ruimtes in, en draai ‘m zo dat je overal gezellig bij kunt zitten. Of neem een fauteuil met een losse voetenbank die je als krukje kunt gebruiken. Zo creëer je twee zitplaatsen in één!

   

  Kleur bekennen

  Dan het volgende dilemma: welke kleur past eigenlijk het beste in jouw interieur? Matchende kleuren kunnen altijd, zoals een zwarte stoel bij een zwarte bank. Zoek je iets meer variatie? Kies dan een stoel die een paar tinten donkerder of lichter is dan je bank. Wil je echt uitpakken? Ga dan voor een contrasterende kleur. De truc is om de kleur van je fauteuil in een ander item in je ruimte te laten terugkomen voor eenheid in huis.

  Spannende combinaties

  Maar hoe kies je dan een model dat je bank aanvult? Daarin zijn er grofweg twee opties. Kies een fauteuil in dezelfde stijl en vorm van je bank voor een samenhangend geheel, of zoek juist een spannende combinatie op. Heb je een strakke moderne bank? Ga dan bijvoorbeeld eens voor een klassieke fauteuil. Of heb je veel rechte vormen in huis? Kijk dan eens wat een ronde fauteuil voor je ruimte doet. Ben je bang dat het rommelig wordt? Onze interieurstylisten helpen je graag met het vinden van jouw perfecte match.

   

  Plan een advies met onze specialisten

  Voor een vrijblijvend interieuradvies:
  Bel ons +31 (0)114 388 000 of mail ons planning.interieuradvies@morres.com 

   

   

  Navigeer naar