
Moederdag ontbijt
Blog
Moeders zijn geweldig, laten we ze voor één dag heerlijk verwennen met een zelfgemaakt ontbijt. Met de volgende recepten lukt het gegarandeerd, het enige extra ingrediënt dat jij nog moet toevoegen is een beetje liefde.
Fruitsalade met avocado
- Avocado in blokjes
- Partjes grapefruit
- Zwarte bessen
- Walnoten
- Yoghurt
- Honing

Bereiding
Doe de avocado, grapefruit, zwarte bessen en de walnoten in een glas of schaaltje. Lepel er de yoghurt op en druppel er als laatste wat honing op.
Bron: Martha Stewart
Toast met harten ei
- 1 snee brood naar keuze
- 1 klein ei
- beetje boter of olie

Bereiding
Verwarm een pan op middelhoog vuur. Snijd of knip een hartje uit het midden van de snee brood. Dat gaat het makkelijkste met een schaar. Nog beter gaat het natuurlijk als je een steker hebt in de vorm van een groot hart.
Vet de snee brood aan beide kanten licht in. Toast het brood aan één kant mooi goud bruin. Draai het vervolgens om en doe een heel klein beetje boter of olie in het hartvormige gat.
Laat het ei voorzichtig in het hartvormige gat vallen en bak het geheel, totdat het ei gaar is.
Bron: Flying Foodie
Crêpes met Nutella en rood fruit
Voor de crepes
- 2 eieren
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel vanille extract
- beetje zout
- 2 kopjes milk
- 1 kopje bloem
- Bakboter
Voor de topping
- Aardbeien op plakjes
- Frambozen
- Nutella

Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de crêpes met de mixer en laat het mengsel een paar minuten staan. Verwarm een koekenpan met anti aanbaklaag en doe er wat boter in
Doe wat van het crêpes beslag in de pan en bak de crêpes aan beide kanten goudbruin. Smeer Nutella over de hele crêpe en doe er wat van het fruit op.
Rol de crêpe op en serveer.
Bron: Jo Cooks
Yoghurt en fruit parfait
- 2 eieren
- Vanille vla of vanille yoghurt
- Aardbeiein
- Zwarte bessen, frambozen of bramen (of allemaal)
- Ontbijtgranen

Bereiding
Vul een glas voor 1/3 met vanille vla of yoghurt. Meng het fruit met wat sap van het fruit.
Doe een laagje fruit in het glas. Daarna een laagje granen.
Maak laagjes tot het glas vol is. Serveer meteen om de granen knapperig te houden
Bron: Food Network