Thuiswerk tips

  Blog

  Geplaatst op 20 maart 2020.

  Ontdek de 5 beste thuiswerk tips

  In deze roerige tijd is ons huis niet alleen meer een fijne plek om te ontspannen, maar een huis geworden waar we noodgedwongen moeten werken en lesgeven aan onze kinderen. Een fijne werkplek creëren kan hierdoor een uitdaging zijn. Wij helpen je graag zodat je volgende week weer fris kunt beginnen. 

  TIP 1 – Maak een to do lijst

  Omdat je tijdens het thuiswerken snel wordt afgeleid kan een to do lijst ervoor zorgen dat je efficiënter te werk gaat. Mocht er iets tussenkomen kun je altijd even spieken waar je was gebleven. Het afvinken van een taak zodra die is voltooid zorgt ook nog eens voor een voldaan gevoel.

  TIP 2 – Opgeruimd staat netjes

  Je werkt het beste in een rustige omgeving die niet afleidt, een neutraal kleurtje op de muur werkt hiervoor het beste. Zorg ervoor dat je werkplek netjes en opgeruimd blijft. Berg je spullen telkens na het werken op, want rust in je huis betekent rust in je hoofd.

  TIP 3 – Haal een frisse neus

  Frisse lucht geeft je energie. Dit heb je nodig om je te kunnen blijven concentreren. Je kan dus een rondje gaan lopen, maar ook planten zorgen voor frisse lucht. Ze zijn luchtzuiverend en verhogen ook nog eens het zuurstofgehalte.

  TIP 4 – Werkhouding

  Thuis is het moeilijker om de juiste werkhouding te vinden. Toch zijn er dingen die je kan doen. Zorg ervoor dat je je houdingen zoveel mogelijk afwisselt, houd je rug recht en doe regelmatig nek- en schouder oefeningen.

  TIP 5 – Ontspan

  Heb je even een momentje nodig? Pak hem gewoon met een heerlijke kopje thee of koffie. Wij hebben een fijn recept voor een heerlijke gember thee. Werkt ook nog eens ontstekingsremmend en het zorgt ervoor dat je even kunt ontspannen.

  Gemberthee zo maak je het

  1. Snij  verse gember en citroen in dunne plakjes. (citroen wel eerst goed wassen)

  2. Doe in een glas en giet heet water op de gember en citroen, laat 5 minuten trekken, zeef de thee, hoeft niet. Drink lekker op. 

  Optioneel, voeg honing en of sinaasappel toe. Kurkuma past ook goed in de gemberthee. Niet alleen lekker maar ook nog eens super gezond.

   

  Navigeer naar