Tijd voor koffie

Blog

Geplaatst op 22 juli 2020.

Zo, nu eerst een lekker kopje koffie …

De meeste mensen zweren erbij: een lekkere kop koffie. Om bij wakker te worden, lekker bij te kletsen of als afsluiter na de maaltijd. Wereldwijd worden er dagelijks zo om en nabij 2.25 miljard koppen koffie gedronken. Koffie is dan ook niet meer weg te denken uit onze dagelijkse routine. Koffie drinken is dan ook veel meer dan achteloos een bakkie achterover kiepen. Het is vandaag de dag een beleving, een ongekende smaaksensatie, eentje waar niemand meer omheen kan.

 

Tijd voor koffie en een stukje geschiedenis!

Het koffiedrinken gaat terug tot de elfde eeuw. Toen werd koffie voor het eerst vanuit het land van herkomst Ethiopië in Arabië geïmporteerd. De Perzen waren verrukt van de stimulerende werking van deze nieuwe “islamitische wijn”, omdat echte wijn strikt verboden was voor moslims. Het woord “koffie” is afkomstig van het Oud-Arabische “qahwa”.

In 1615 brachten kooplieden uit Venetië de eerste zakken koffie naar West-Europa. Door het heerlijke aroma en de stimulerende werking ervan werd koffie snel een favoriete drank. Nederlandse en Engelse zeelui brachten de koffieplant naar hun koloniën overal ter wereld.

Het aroma komt je tegemoet!
Thuis gebruiken we meestal de gewone filterapparaten, koffiezetmachines voor cups of half- of volautomatische espressomachines. Maar er is meer! En geloof ons, als je deze koffe eenmaal hebt geproefd dan wil je nooit meer terug naar je oude koffieapparaat.

JURA, espresso, cappuccino of latte macchiato, al deze specialiteiten op unieke wijze bereid met met één druk op de knop.

Steeds meer fijnproevers over de hele wereld ontdekken het genot van speciale soorten koffie zoals ristretto, espresso, cappuccino en latte macchiato. Jura heeft hiervoor zeer geavanceerde technieken ontwikkeld waarmee de koffie op persoonlijke voorkeuren kan worden afgestemd. Want, smaken blijven verschillen!

Dé specialist in koffiebeleving!

Innovatie, precisie, kwaliteit, betrouwbaarheid, duurzaamheid en service zijn waarden die als het ware in het DNA van JURA gegrift zijn. Als enige merk ter wereld spitst het Zwitserse bedrijf zich volledig toe op premium-volautomaten voor koffiespecialiteiten, en heeft het zich duidelijk als de koffiebeleving specialist op de markt gepositioneerd. Volautomaten van JURA zijn een synoniem voor een optimaal koffie resultaat, een eenvoudige bediening en een subliem design.

 

 

Kom proeven in onze Jura Corner
Ontdek de perfecte combinatie tussen smaak en kwaliteit. We vertellen je alles over deze unieke manier van koffie maken. En, dan kun je natuurlijk meteen lekker proeven. 

Een waar designobject
Jura koffiemachines zijn designobjecten voor het interieur. Jura ontwerpers Werner Zemp en Wolfgang Jönsson ontwierpen hiervoor een vormentaal waarin strakke lijnen gecombineerd worden met hoogwaardige materialen. Met als resultaat een excellent design.

Eenvoudige bediening
Kies je favoriete koffiespecialiteit, druk één keer op de knop en de koffie stroomt in het kopje. Binnen enkele seconden geniet je van je favoriete koffie, bereid uit vers gemalen bonen.

 

Moccamaster, de koffiemachine voor de echte liefhebber

Filterkoffie, een ochtendritueel waarmee je vertrouwd aan de dag begint. Sinds 1964 staat Moccamaster in de internationale keuken van koffieliefhebbers. Deze machines zijn allemaal handgemaakt en individueel getest. Het is die persoonlijke noot die de Moccamaster uniek maakt. 

Je drinkt gegarandeerd een eersteklas kop koffie door de uitgekiende watertemperatuur tijdens het zetten en de tijd dat water en koffie in contact zijn, alsmede de bewaartemperatuur. Al deze zaken voldoen aan de kritische eisen van het European Coffee Brewing Centre en de Specialty Coffee Association in Amerika en Europa.

 

SMEG, de looks van vroeger en de koffie van nu

Wil jij genieten van kwaliteit met retrostijl? Dan zijn de retro koffiemachines van Smeg geknipt voor jou. Ze hebben een authentieke uitstraling, maar zijn voorzien van de allernieuwste innovaties en technologieën. Het mooie aan retro keukenapparatuur is dat het van buiten de iconische, vintage uitstraling heeft, maar dat de apparatuur aan de binnenkant enorm modern is.Een retro koffiezetapparaat van Smeg kenmerkt zich door de combinatie van een uniek design en optimale prestaties. Smeg heeft zowel retro filter koffieautomaten, hiermee zet je lichte of intense filterkoffie als retro espressomachines, voor een pittige espresso.

 

 

BENIEUWD naar alle smaken in koffiemachines?

Kom dan langs in onze koffiecorner, neem plaats aan de proeftafel en ontdek jouw favoriet.

Navigeer naar