Woontrends lente & zomer 2021

  Blog

  Geplaatst op 23 maart 2021.

  Kleur in het interieur

  Een nieuw seizoen betekent ook een nieuwe look. Voor de lente en zomer 2021 stelde onze stylist Joost Merckx drie trends samen, waarmee je jouw woning zomerproof maakt. Met welke accessoires fleur jij jouw huis op?

  Coral local

  De coral local-trend doet denken aan een zonnige dag op het strand. Hoe heerlijk is het dan dat je thuis deze zomerse kleuren ook terugvindt? Denk hierbij aan warme kleuren als koraal, perzik, oranje en gebleekt terra. Deze tinten combineer je met ecru, beige en zand. Als accentkleur kies je voor onbewerkt, ruw hout in een blonde tint. Ook zie je gedroogde pampas pluimen, lage tafeltjes, ronde poefen, aaibare stoffen, gekleurde vazen en heel veel kussens. En zo komt jouw huis helemaal in zomerse sferen.

   

  Pearly pastels 

  Thuis cocoonen is het afgelopen jaar heel belangrijk geworden. Vooral het samen eten scoort hoog als het gaat om het ultieme gevoel van gezelligheid. Daar past stijlvolle tafeldecoratie bij, want zo draait het nog meer om de ultieme beleving. Een aardewerken of keramieken servies, verfijnd bestek en gekleurde glazen zie je op de eettafel terug. Ze worden gecombineerd met zachte stoffen als linnen. Glas is heel belangrijk bij deze trend: je ziet gekleurd en rookglas. De kleuren die bij de trend Pearly Pastels gebruikt worden zijn parelmoer, poedertinten, lavendelblauw, wit en blauwgroen. Matte en glanzende accessoires worden gecombineerd. En de vorm? Die blijft ook dit seizoen nog rond!

   

   

  Victorian green

  In een orangerie of tuinkamer kun je heerlijk zitten als het buiten nog iets te koud is. In Engeland noemen ze zo’n sierlijke serre met een overdaad aan planten ook wel een Victorian greenhouse. Hierop is deze interieurtrend gebaseerd. Je ziet veel natuurlijke materialen zoals bamboe en rotan. Ontspannen is essentieel, daarom kies je voor veel kleden, kussens en plaids van katoen, linnen, zijde, satijn of wol. Bij de kleuren ligt het accent op frisgroen, vergrijsd groen, lichtgrijs en lichte bruintinten. De accentkleuren zijn mosterdgeel, goud en koper. Al deze accessoires zorgen voor een natuurlijke uitstraling!

  Navigeer naar