• Alles voor je huis onder één dak
  • Er valt altijd iets te beleven
  • Betaalbare woontrends
Hoe kunnen wij helpen? x

Wij helpen je graag in de winkel! Of neem hier onder direct contact met ons op.

Bellen kan ook 7 dagen in de week.
maandag t/m vrijdag van 8.30 - 18.00
zaterdag van 8.30 - 17.00
zondag van 10.00 - 18.00
+32(0)3-7663737

Of stel uw vraag via social media:

Facebook

Unieke trio expositie; Samen denken buiten de lijnen.

Elke dag vrij te bezoeken tijdens de openingsuren (10 tot 18 uur). 

Je vindt deze bijzondere expositie in onze galerie in het hart van de winkel.

MARION KAMPER, HENRIETTE VERBURGH & MARGRIET DE VRIES

Voor het eerst bij Morres een unieke trio expositie met Marion Kamper (keramiste), Henriette Verburgh (kunstschilder) en Margriet de Vries (kunstschilder). Samen denken ze buiten de lijnen, dit heeft geresulteerd in een unieke expositie die je gezien moet hebben. 

MARION KAMPER

Marion Kamper werd in 1960 in Krefeld (D.) geboren. Zij leeft en werkt nu in Wissekerke (NL). Reeds voor haar studie aan de academie van Krefeld, waar zij afstudeerde in de richting Design, deed Marion Kamper praktische ervaring op als keramiste. Het werken met klei bepaalde dan ook haar artistieke loopbaan.

Het werk van Marion Kamper is ook zeer herkenbaar. De objecten van keramiek gecombineerd met metalen zijn strak en geometrisch vormgegeven. Het lijnenspel in combinatie met de beweging, geven deze een zeer dynamisch en speels karakter. Halve bollen cirkelen in en om elkaar, dan weer discus vormen met de duidelijke textuur van keramiek. De bootjes in hun ogenschijnlijke eenvoud, het balanceren. 

Vanaf het moment dat Marion het kunstwerk voltooid, geeft ze het ook daadwerkelijk de vrijheid. Het loslaten om het dan aan de toeschouwer te “geven” Aanraking, het in beweging zetten is een essentieel onderdeel van haar werk. Het tot leven komen van de objecten. Het spanningsveld wat dan ontstaat en de verandering van compositie geven haar werk een extra dimensie. Het robuuste kwetsbare materiaal leeft. Kunst als een onderdeel van het leven. “Kunst zou net als muziek en theater een natuurlijk onderdeel van het dagelijks leven moeten zijn” aldus Kamper. Het speelse en het mogen /moeten aanraken maken dat haar werken midden in het leven staan.

 

HENRIETTE VERBURGH

Henriette Verburgh ( 1943) volgde een beroepsopleiding ballet onder meer bij het Nederlands Ballet onder leiding van Sonja Gaskell. Zij koos echter voor de abstracte schilderkunst, die zij meer bij haar karakter vond passen. Later studeerde ze psychologie en raakte blijvend gecharmeerd van de humanistische ontwikkelingspsychologie, die haar werk tot op heden zeer beïnvloedt.

Haar werk gaat over samen op de wereld zijn, terwijl we de reikwijdte daarvan niet werkelijk kunnen begrijpen. Het gaat dus ook over mysterie. Henriette zet representanten van mens en dier neer, die ongewild, ongeweten aan elkaar gelinkt zijn via banden. Niet alleen via familiebanden, rollen, gevoels banden maar ook via banden die we zelf niet kunnen benoemen, of niet eens door hebben. En dus negeren dan wel tarten we die.

Henriette Verburgh schildert in een dynamische abstract expressieve stijl, maar leent van tijd tot tijd vrij van belendende percelen. Daardoor ontstaat een eigen beeldtaal die je poëtisch en verhalend zou kunnen noemen. Ze gebruikt naast olieverf en acryl opmerkelijk veel markers en oilpastels, waarmee zij vorm en ritme onderstreept dan wel doorkruist. Kenmerkend is de gelaagdheid in betekenis zowel als structuur van haar werk. Ieder schilderij is opgebouwd uit minstens drie lagen, die zich in meer of mindere mate blijvend laten zien.

MARGRIET DE VRIES

Margriet de Vries (1950, Tilburg) volgde de opleiding vrije schilderkunst aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in ’s-Hertogenbosch, na al eerder de Academie voor Tekenleraren in Tilburg te hebben afgerond. Na een omzwerving door Nederland vestigde de kunstenaar zich een jaar of twaalf geleden in Koudekerke (Zeeland). Hier groeide zij definitief uit tot de vertolker van het landschap. Gedreven door een authentieke liefde voor de natuur en een zorgvuldig opgebouwde artistieke visie.  

Kenmerkend voor Margriet is haar rijkdom aan en beheersing van technieken.

“De natuur, in haar woestheid zowel als haar tederheid, laat mij weten wie ik ben en dat ik leef. Daarom schilder ik landschappen.”

“Het gaat mij er zeker niet in de eerste plaats omdat een landschap mooi is, of decoratief. Ik val voor de stemming die een zekere plek vertegenwoordigt. Daar spelen het jaargetijde, tijdstip van de dag en de weersgesteldheid ook in mee. Die eenmalige enscenering reikt mij beelden aan die samenvallen met mijn eigen innerlijk landschap.

Of het nu gaat om schilderen in olieverf en acryl, tekenen en aquarelleren, altijd straalt haar werk zorgvuldigheid uit. Als lid van de Zeeuwse Kunstkring exposeerde Margriet de Vries op tal van prestigieuze locaties in Nederland en België. Tegenwoordig laat zij zich bij voorkeur solo zien, of in combinatie met een enkele geestverwant. De signatuur van de kunstenaar, hoewel absoluut figuratief, is tamelijk introvert, troostrijk en stemt tot nadenken over het leven en ons mensen. Ook al vermijdt zij bewust het uitbeelden van personen.

 

 

 © Developed by CommerceLab

  • Alles voor je huis onder één dak

  • Persoonlijk, deskundig advies

  • 5 Jaar garantie op de volledige collectie

Wij maken gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website accepteert u de voorwaarden. Voor verder informatie over het privacybeleid klik hier
x

Beste Bezoeker,

Op dit moment ben je niet op de Nederlandse Morres site
Wil je naar de Nederlandse Morres site?

Ga naar Morres.nl Blijf op Morres.be