• Alles voor je huis onder één dak
  • Er valt altijd iets te beleven
  • Betaalbare woontrends
Hoe kunnen wij helpen? x

Wij helpen je graag in de winkel! Of neem hier onder direct contact met ons op.

Bellen kan ook 7 dagen in de week.
maandag t/m vrijdag van 8.30 - 18.00
zaterdag van 8.30 - 17.00
zondag van 10.00 - 18.00
+32(0)3-7663737

Of stel uw vraag via social media:

Facebook

Duo expositie, Jorien Brugmans & Betsy de Jonge

Elke dag vrij te bezoeken tijdens de openingsuren (10 tot 18 uur). 

Je vindt deze bijzondere expositie in het hart van de winkel.

Zondag 14 januari is er een vernisage in aanwezigheid van de kunstenaars om 14.00 uur met muziek en poëzie

Nieuwe duo expositie, Jorien Brugmans & Betsy de Jonge

Vanaf donderdag 11 januari 2018

Betsy de Jonge en Jorien Brugmans gaan voor de zoveelste keer met elkaar in zee ( land ). Al bijna 20 jaar vullen ze elkaar aan in organische vormen en natuurlijke kleuren. Ze exposeerden samen in heel Nederland en af en toe in België.JORIEN BRUGMANS

Jorien Brugmans schildert in woorden en beelden. Haar gedichten ontstaan onder verflagen van landschappen, portretten en stillevens, in een vaardige stijl en met oog voor kleur, klank en vorm. Zowel op doek als op papier is ze op zoek naar akkoorden; een gedicht, een schilderij moet warmte in zich dragen en in harmonie zijn met de omgeving. Jorien is een gedreven woord- en beeldkunstenaar. In haar beeldend werk brengt zij de wereld terug tot een voor haar begrijpelijke dimensie; typerend daarbij zijn het gebruik van strakke lijnen en vormen. Contouren en restvormen spelen een belangrijke rol in haar verbeelding van het alledaagse. Zeeland en de Zeeuwse natuur vormen een belangrijke inspiratiebron voor het werk van Brugmans.

Het poëtisch werk van Jorien Brugmans kenmerkt zich door helderheid en toegankelijkheid in alledaagse, menselijke taal. In stromende verzen en rijke klanken nodigt ze lezer en toehoorder uit om mee te gaan in de volheid van de leegte. De dichtbundels “Kleine Leegte”( 2007 ), “Grenzen” ( 2009 ) en “Over Vloed” ( 2011 ) vormen haar verbeelding in woorden van menselijk (on)vermogen. Zowel in België als in Nederland geeft zij poëzie voordrachten, vaak in combinatie met haar beeldend werk.

BETSY DE JONGE

Volgens Betsy ( keramiek) is haar liefde voor klei ontstaan in haar jeugd. Als geboren Zeeuws-Vlaamse ( Axel ) kan ze zich de zondagse tochten langs de Schelde herinneren; kokkels en mossels rapen, met je handen in de modder. Dat heerlijke vrije “klei”-gevoel heeft ze over kunnen brengen op haar beelden. Poëtische koppen, Zeeuwse klederdrachten verbeeld in blauw / wit. Soms ruw en ongepolijst, dan weer verfijnd en in detail.

In de galerie van Morres Wonen ligt de nadruk op recent werk van Betsy en Jorien. In de vorm van “kleitabletten” hebben ze elkaar gevonden: linoplaten gedrukt in klei, met daarop
in acryl een landschappelijk element. Noem het cross-over…..

Steeds vrije toegang tijdens de openingsuren, alle dagen van 10-18 uur.© Developed by CommerceLab

  • Alles voor je huis onder één dak

  • Persoonlijk, deskundig advies

  • 5 Jaar garantie op de volledige collectie

This site uses cookies. By continuing to browse this site you are agreeing to our use of cookies. Find out more here.
x

Beste Bezoeker,

Op dit moment ben je niet op de Nederlandse Morres site
Wil je naar de Nederlandse Morres site?

Ga naar Morres.nl Blijf op Morres.be