• Alles voor je huis onder één dak
  • Er valt altijd iets te beleven
  • Betaalbare woontrends


Nu gratis verzending vanaf 20,-

Hoe kunnen wij helpen? x

Wij helpen je graag in de winkel! Of neem hier onder direct contact met ons op.

Bellen kan ook 7 dagen in de week.
maandag t/m vrijdag van 8.30 - 18.00
zaterdag van 8.30 - 17.00
zondag van 10.00 - 18.00
+32(0)3-7663737

Of stel uw vraag via social media:

Facebook

Unieke duo expositie Herman Thielens & Riek Sanderse

De stillevens met oud Hollandse verf op linnen van Herman Thielens vloeien schitterend samen met de met chamotte klei opgebouwde objecten van Riek Sanderse. Een unieke en prachtige expositie die je zeker niet mag missen.

Elke dag vrij te bezoeken tijdens de openingsuren (10 tot 18 uur). 
Je vindt deze bijzondere expositie in het hart van de winkel.

Herman Thielens

Geboren in 1946 te Sint-Gillis België, en wonende in Hulst Nederland. Studeerde hogere en specialisatie graad tekenen en schilderen aan de academie van schone kunsten te Sint-Niklaas Hij zoekt de vorm, kleur en impressie om zo een nieuwe kijk op de objecten te creëren in navolging van de oude meesters als Vermeer en Caravadgio. In zijn huidige werk schildert hij voornamelijk stillevens die hem qua vorm, kleur en structuur aanspreken. Het is de ritmiek en lichtval op de huid van het object die hem inspireren, de impressionistische penseelvoering speelt dan ook een grote rol. Composities ontstaan terwijl hij de voorwerpen rangschikt naar de verbeelding van zijn eigen werkelijkheid, meestal is het niet zijn doel om symboliek aan het stilleven mee te geven maar onbewust komen er toch af en toe verwijzingen in voor. In zijn werk spelen nauwkeurige observatie en vakmanschap een grote rol. Zijn werk wordt dan ook vaak omschreven als een stilistische expressie.

Met zijn stillevens zorgt Herman Thielens voor een waardige voortzetting van een traditie, die opklimt van  eind zestiende eeuw in Vlaanderen en Nederland naar wereldwijd vandaag de dag. Een duidelijke link met tradities en hedendaags magische realisme maakt het werk van Thielens zo boeiend. Zijn stillevens dienen verklaard te worden vanuit de oude etymologische betekenis van het woord. Het zijn stilstaande beelden. Het woord “leven” dient hier in zijn oude betekenis van “model”, zegt Thielens. In zijn werk spelen nauwkeurige observatie en vakmanschap een grote rol. Het werk van Thielens wordt vaak omschreven als stilistisch expressionisme. Als Herman een onderwerp heeft opgezet en begint met schilderen ontstaan tijdens het schilderen beelden in zijn hoofd die het schilderij verder bepalen.

Zijn gevoelens bepalen het eindresultaat zoals het schilderij “Tomaten met Vlinder”. De werken van Herman zijn geschilderd met oud Hollandse olieverf op linnen. Inmiddels hebben zijn stillevens een grote ontwikkeling doorgemaakt en zijn ze zeer geliefd bij particulieren en kunstverzamelaars in binnen en buitenland.

Riek Sanderse

Riek Sanderse heeft een opleiding in monumentale sierkunst en keramiek aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in Eeklo (België) genoten. In 1991 is haar de Belgische regeringsmedaille voor keramiek toegekend. Daarna zijn haar objecten regelmatig geselecteerd voor Biënnales (twee jaarlijkse kunsttentoonstellingen), in o.a. Italië, Frankrijk, Spanje, België, Zwitserland, Egypte, Oostenrijk, en Kroatië.

De grillige en weerbarstige vormen van de zeebodem zijn een bron van inspiratie. Haar werk oogt ruw en ongepolijst ,maar is tegelijkertijd van een grote verfijning. Het oppervlak is ongelijkmatig en de uiteenlopende kleuren zijn als terloopse,bijna vanzelfsprekende accenten over haar objecten uitgestrooid. De objecten worden met de hand opgebouwd met chamotte klei. De kleuren worden in verschillende lagen aangebracht en gebakken in een elektrische oven op 1000 ° tot 1300.°

 Riek: "Mijn objecten ogen ruw en ongepolijst, maar tegelijkertijd wil ik er een verfijning in het geheel aan toevoegen. De objecten worden met de hand opgebouwd met chamotte klei. Door te werken met droge en natte klei probeer ik een spanning aan de oppervlakte van de objecten op een originele manier weer te geven. Elke dag kijk ik op het water van de Schelde, dat altijd beweging weergeeft. Het is fascinerend en geeft inspiratie. Door de inspiratie van het water wil ik aan de oppervlakte een “Beweging in de Klei” toevoegen".

 

Steeds vrije toegang tijdens de openingsuren, alle dagen van 10-18 uur.© Developed by CommerceLab

  • Alles voor je huis onder één dak

  • Persoonlijk, deskundig advies

  • 5 Jaar garantie op de volledige collectie

Beste Bezoeker,

Op dit moment ben je niet op de Nederlandse Morres site
Wil je naar de Nederlandse Morres site?

Ga naar Morres.nl Blijf op Morres.be