Slaapkamerinspiratie - Fleur je slaapkamer op met pastelkleuren en behang

  Shop the look

  Een fijne slaapkamer draagt bij aan een goede gezondheid. Zo slaap je beter in een ruimte waarin je jezelf prettig voelt. Een bed wat er comfortabel en mooi uitziet nodigt uit om onder de wol te kruipen en heerlijk weg te dromen. Is het tijd om jouw slaapkamer wat op te fleuren?

  Woondroom

  Heb je moeite met het inrichten van je slaapkamer? Wij helpen je met alle plezier! 
  Met kleine aanpassingen kun je al grote ­veranderingen aanbrengen. Kies een mooi en vrolijk behang uit, ­bijvoorbeeld met bloemen of kleurige vogels erop. Lijst een stukje van dit behang in en hang er zo een aantal in je slaapkamer. Vrolijk én makkelijk. Denk bij het decoreren aan de kleur van dit jaar: ‘Bright skies’. Deze kleur is geweldig te combineren met oudroze en licht hout. Zo waait er gegarandeerd een frisse wind door je slaapkamer. 

  Tips van de stylist Joost

  • Het toepassen van veel ­dessin en pastelkleuren schept een droomwereld die tot ­verbeelding spreekt. ­­De ­slaapkamer is bij uitstek ­geschikt om uit te pakken. 
  • Het behang is in kaders ­geplakt met elegante sierlijsten ­waardoor er een feeëriek beeld ontstaat. (Behang van Arte ­ontworpen door Moooi). 
  • Dekbedovertrekken in ­pistachegroen gecombineerd met sorbet roze, want pastelkleuren zijn het helemaal. 
  • Een warm tapijt aan het ­voeteneind is in deze sfeer een absolute ‘’musthave’’.  

  Kleur

  Kleur is bepalend voor de sfeer in de slaapkamer. Denk bij het opfleuren van je slaapkamer aan de kleur van dit jaar: Bright skies. Deze frisse, blauwe kleur is op zichzelf al prachtig, maar hij past ook goed bij pasteltinten. Pasteltinten zijn echt in en ze zijn ook nog eens nuttig, want door de zachte uitstraling voelt de slaapkamer aan als een vredige plek. Maak mooie kleurcombinaties door muren, beddengoed en decoratie met elkaar af te stemmen.

   

  Behang

  Om de muren nog wat meer op te frissen plak je vrolijk behang in sierlijke lijsten en hang je deze aan de muur. Hang lijsten van verschillende afmetingen bij elkaar, of hang juist 3 even grote lijsten recht naast elkaar. Wil je een elegante uitstraling, kies dan twee lange lijsten en hang deze aan de muur direct achter de nachtkastjes. Fraai en vrolijk!

   

  Accessoires

  Een warm vloerkleed kan natuurlijk niet ontbreken in de slaapkamer. Leg het kleed half onder het bed zodat het een stukje uitsteekt aan het voeteneind. Zo heb je niet alleen warme voeten maar ook wat extra knusheid in de slaapkamer. Verder zijn sierkussens op het bed niet te vergeten. Met sierkussens kun je alle kanten op. Kies verschillende vormen, maten en kleuren voor een gezellige sfeer.

  Navigeer naar