Commodes

Slapen

Alle producten

Alle producten

Commodes

Het woord commode komt uit het Frans en betekent "lage kast op poten met minimaal twee lades". Het is daarom dat een commode ook dikwijls commodekast, lage kast of kast met schuiven genoemd wordt. Het woord is afgeleid van het Franse "commodité" dat in het Nederlands vertaald wordt als gemak of gerieflijkheid. Terwijl een commode aanvankelijk vooral bedoeld was om linnengoed in op te bergen, is een commodekast de dag van vandaag erg populair in de babykamer. Ook in het exclusieve meubelassortiment van Morres Wonen vind je een prachtige collectie commodes in diverse stijlen terug. 

Ontdek het aanbod commodes bij Morres Wonen

Een commode is een onmisbare kast met lades voor elke woning. Of je nu op zoek bent naar een houten commode met drie lades voor in de slaapkamer of je zinnen hebt gezet op een commode bestaande uit kastjes en lades voor in de woonkamer, dit unieke meubel komt goed tot zijn recht in eender welk interieur. En Bij Morres Wonen heb je een ruime keuze aan commodes in diverse afmetingen, kleuren en materialen voor elke woonstijl. Van donkerkleurige, compacte commodes gemaakt van hout met een landelijk karakter tot grote modellen die pure luxe en klasse uitstralen, onze commodes zijn bedoeld voor iedereen die op zoek is naar een mooie kast met lades die voor meerdere doeleinden benut kan worden. 

Hoe gebruik je een commode?

Een commode is een multifunctioneel meubelstuk dat veelal wordt gebruikt in de slaapkamer, vandaar dat het vaak een slaapkamercommode, of commode voor in de kinderkamer genoemd wordt. Het grote voordeel van deze veelzijdige ladekast is dat je zowel de beschikbare ruimte op de kast als de lades in de kast nuttig kunt gebruiken. Aangezien een commode in de kinderkamer meestal als verzorgingstafel gebruikt wordt, is de bovenkant bedoeld voor het verluieren van je kindje. Hier bewaar je dus een verzorgingskussen voorzien van een uitwasbare hoes. In de commode zelf kan je allerlei praktische babyspulletjes bewaren. Van kleertjes voor jouw kleine spruit tot billendoekjes, luiers en een verzorgende crème.

Wil jij graag een commode kopen voor een slaapkamer voor een ouder kind of voor een volwassene? Ook in dat geval bieden deze eigentijdse kasten met lades een uitstekende oplossing voor het opbergen van extra spullen. Je kan hier bijvoorbeeld sokken, ondergoed of lakens in bewaren. 

Tips voor het kopen van een commode

1) Denk na over het gewenste gebruik

Gaat het om een commode voor de babykamer? Dan zijn de juiste hoogte en voldoende ruimte voor het plaatsen van het verzorgingskussen de belangrijkste criteria. Wanneer het gaat om een commode voor de woonkamer die aan de bovenkant bedoeld is als decoratiestaander voor foto's of kaarsen bijvoorbeeld, is de hoogte ook doorslaggevend. 

2) Kies een commode die aansluit op je interieur

Ga voor een witte of pastelkleurige commode in een modern interieur en kies voor een commode van hout in een donkere kleur in een klassiek interieur. 

3) Denk aan de levensduur

Kies voor een commode die snel en gemakkelijk schoon te maken is en gemaakt is van materiaal dat garant staat voor een lange levensduur. Een commode is tenslotte een investering in je interieur. 

Commode kopen bij Morres Wonen

Wil jij graag investeren in een paar kleine kastjes met lades voor het opbergen van extra dekens of ben je van plan om een grote commode te kopen waar je al jouw babyspulletjes in kwijt kunt? Wat voor commode je ook zoekt, bij Morres Wonen vind je 'm. Elke dag opnieuw verwelkomen wij je in onze gigantische woonwinkel voor een onvergetelijke winkelervaring. Benader onze ervaren medewerkers voor deskundig kleur- en stijladvies op maat van jouw behoeften en vergeet niet van een bezoekje te brengen aan de Morres-brasserie voor een fris drankje en een lekkere versnapering!

Navigeer naar