Kledingkasten

Slapen

Alle producten

 1. Jubileum magazine

  Ontdek alle exclusieve Jubileum Deals in ons online magazine!

 2. Haal alles uit de (slaapkamer)kast

  Lees de blog!

   

Alle producten

Een nieuwe kledingkast kopen? Dat doe je bij Morres Wonen

Kledingkasten vormen een essentieel onderdeel van elk interieur en de zoektocht naar een goede oplossing verdient dan ook de nodige aandacht en tijd. Bij Morres Wonen helpen we je graag, zodat je binnen de kortste keren precies de goede kledingkast in huis haalt. Naast talloze merken en collecties bieden we ook kledingkasten van uitstekende kwaliteit en in verschillende formaten, soorten en stijlen. Zo wordt je interieur nog persoonlijker en weet je zeker dat je nieuwe meubilair lang meegaat. Ontdek onze mogelijkheden en haal een kledingkast in huis die perfect bij je woning, voorkeur en budget past!
 

De perfecte kledingkast kopen voor jouw woonstijl

Het eerste waar je rekening mee houdt als je een kledingkast zoekt voor jouw slaapkamer is je woonstijl. Het aanbod van Morres Wonen omvat mogelijkheden voor elke situatie. Zo is een Monaco 3000 Schuifdeurkast perfect als je je moderne interieur wilt afwerken met een ruime, strakke kast die de kamer groter doet ogen. Dit is te danken aan de geïntegreerde spiegel. Andere opties, zoals een Doors Steel & Stockings Draaideurkast, ziet er dan weer iets klassieker uit en past zelfs in een rustieke setting. De natuurlijke houtpatronen op de kastdeuren en het robuuste, metalen onderstel dragen daar zeker aan bij.

Ben je op zoek naar een extra grote kledingkast die perfect dient als afwerking van een industrieel interieur? Dan doe je met een model als Deviso-S1(1.1), die in feite een complete kastopstelling is met verschillende elementen, zeker een goede investering. Door de combinatie van lange, verticale deuren langs de zijkanten en kleinere houten lades in het midden van de kast heb je heel wat flexibiliteit bij het opbergen van je kledij. Daarbij heeft dit model door een zwarte en houtkleurige afwerking precies de goede uitstraling voor een robuuste inrichting.

Bij Morres Wonen duurt de zoektocht naar precies de goede kledingkast voor eender welke woonstijl nooit lang. Ontdek onze collectie online, maar vergeet ook zeker niet om onze toonzaal te bezoeken voor meer inspiratie en advies!
 

Waar moet je op letten bij het kopen van een kledingkast?

Woonstijl is duidelijk van groot belang als je een kledingkast wilt kopen en de verschillende opties van Morres Wonen bieden dan ook altijd een uitkomst. Maar niet alleen de stijl is belangrijk. Denk ook eens aan deze aspecten:

1. Het formaat van de kast

De afmetingen van de kast die je koopt, moeten niet enkel gebaseerd zijn op je beschikbare ruimte in de slaapkamer. Ze moeten het ook mogelijk maken om je nieuwe kast op een natuurlijke, visueel aantrekkelijk manier in je interieur te verwerken. Bij Morres Wonen vind je verschillende soorten kasten op het vlak van formaat en bij de productbeschrijving zie je altijd de exacte afmetingen.

Zoek je een grote kledingkast die over de gehele lengte van de muur in je slaapkamer loopt? Of wil je juist een klein extra kastje voor het opbergen van ondergoed en andere kleine kledingstukken? Meet de beschikbare ruimte in je slaapkamer op voorhand goed af, zodat je geen miskoop begaat.

2. Het type kast

Bij Morres Wonen vind je verschillende soorten kasten op basis van het gebruik:

 • Schuifdeurkasten

 • Vouwdeurkasten

 • Draaideurkasten

1. Schuifdeurkasten

Schuifdeurkasten zijn een must-have als je een grote, ruime kast in huis wilt halen zonder dat je daardoor veel plaats verliest. Het voordeel van dit type kasten is dat hun deuren, zoals de naam al zegt, open en dicht schuiven. Dit geeft je heel wat meer flexibiliteit bij de opstelling en het gebruik van de kast. Je hoeft immers geen rekening te houden met de extra ruimte die de openzwaaiende deuren nodig hebben, zoals dat bij een gewone kast het geval is. Een goed voorbeeld van een schuifdeurkast in onze collectie is de Concept Me 300 van het merk Slapen.
 

2. Vouwdeurkasten

Vervolgens zijn er vouwdeurkasten, waarbij de deuren als het ware opengevouwen kunnen worden. Het voordeel van dit type kasten is dat ze erg toegankelijk zijn, net als schuifdeurkasten. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om ze in een kleinere ruimte of doorgang te plaatsen. De Monaco 2000 is een goed voorbeeld van een vouwdeurkast in de collectie van Morres Wonen en is ondanks zijn grote formaat toch relatief gemakkelijk te verwerken in een gemiddeld grote slaapkamer.
 

3. Draaideurkasten

Ten slotte zijn er draaideurkasten, de klassieke kledingkasten die over gewone scharnierdeuren beschikken. Dergelijke modellen zijn vooral handig als je je slaapkamer een traditionele uitstraling wilt geven en over voldoende ruimte beschikt, waardoor opendraaiende deuren geen obstakel vormen. Het voordeel van deze kledingkasten is natuurlijk dat er ongelofelijk veel mogelijkheden bestaan voor elke stijl. Bij Morres Wonen vind je bijvoorbeeld de kasten Fayen en Lesyna van het merk Slapen, maar ook de moderne draaideurkasten Monaco 1000 en Sillaro.
 

3. Het design van de kast

Nog een belangrijke factor bij de zoektocht naar de beste kledingkast voor in de slaapkamer? Het design van de kast. Hierbij hebben we het vooral over de vorm van de kast zelf, maar ook de manier waarop je deze in je slaapkamer kunt verwerken.
De meeste kledingkasten zijn bijvoorbeeld rechthoekig van vorm, waardoor je ze relatief gemakkelijk tegen de muur plaatst zonder dat ze te veel loopruimte innemen. Natuurlijk vind je op dit vlak heel wat variatie qua breedte en hoogte, zodat er voor elke slaapkamer wel een oplossing bestaat.

Aan de andere kant vind je binnen onze collectie ook tal van andere, ietwat experimentele modellen. Hieronder enkele goede voorbeelden van minder traditionele kasten en kastopstellingen van Morres Wonen:

 • Deviso-S(8.1) kastopstelling. Dit model beschikt aan één zijde bovenaan over een afgesneden hoek, waardoor hij perfect past in een slaapkamer die zich onder een schuin dak bevindt. Niettemin biedt deze kledingkast meer dan genoeg opbergruimte.

 • Kastopstelling Enjoy-S(2.1). Deze kastopstelling bestaat uit een breed stuk, waaraan aan één kant een extra stukje kast hangt in de vorm van een hoek. Het voordeel van deze grote kledingkast is dat hij meer opbergruimte biedt, zonder dat de originele inrichting van je slaapkamer erdoor in het gedrang komt. Ook vul je met zo'n kast een voor de rest sober ingerichte ruimte snel op.

 • Kastopstelling Deviso-S(7.1). Deze grote kledingkast lijkt op de vorige, maar beide stukken van de kast zijn ongeveer even lang. Het is de ideale oplossing wanneer je twee muren van een slaapkamer wilt opvullen en tegelijkertijd veel opbergruimte nodig hebt voor kledij. Een ander belangrijk voordeel van deze grote kledingkast is dat hij verschillende opbergmogelijkheden biedt, van kleerhangers in een grote, open lade tot schuifkastjes, schappen en meer.

Kies Morres Wonen, voor de zoektocht naar je nieuwe kledingkast

Wil je een kledingkast kopen die perfect bij jouw woonstijl past? Dan zit je bij Morres Wonen altijd goed. Naast het online aanbod ontdek je ook gemakkelijk het gamma in onze winkel, zodat je precies weet hoe je nieuwe kledingkast er in het echt uitziet en je nog meer inspiratie opdoet voor de inrichting van je woning. Ontdek Morres Wonen en geef je kledingstukken de kast die ze verdienen!
 

Navigeer naar