Big Green Egg

Blog

Geplaatst op 17 februari 2019.

BIG GREEN EGG MEER DAN EEN BBQ

Wie buiten, zon en genieten zegt, weet dat daar ook alles rond barbecue en buiten koken bij hoort. Ben jij ook zo’n fan van heerlijk gegrilde hapjes in de frisse buitenlucht onder een zomers zonnetje, of van een avond lang tafelen met vrienden? Ontdek dan het ultieme barbecuen met de bijzondere Big Green Egg.

Wat is de Big Green Egg?

De Big Green Egg is wat ons betreft de Ferrari onder de barbecues. Dit ‘groene ei’ is gebaseerd op een ruim 3000 jaar oude Aziatische kleioven, een zogenaamde ‘kamado’. De in Japan gelegerde Amerikanen namen in de vorige eeuw deze kleipot mee naar de Verenigde Staten. Hier lieten ze thuisfront ervaren hoe smaakvol en sappig de gerechten waren die in deze kleioven werden bereid. Na jarenlang perfectioneren, met behulp van moderne technieken en materialen, is de huidige Big Green Egg barbecue ontstaan. Deze kogelvormige alleskunner geeft barbecueën een andere dimensie.  Alles van Big Green Egg >

Onverwoestbaar keramiek

De Big Green Egg is gemaakt van weersbestendig en warmte-isolerend keramiek, ontwikkeld door niemand minder dan NASA. Dit speciaal ontwikkelde keramiek is bestand tegen zeer hoge temperaturen. Daarnaast heeft het extreem isolerende eigenschappen waardoor warmtegolven ontstaan die een bijzondere smaakinvloed hebben op de ingrediënten. Externe buitentemperaturen hebben geen enkele invloed op de temperatuur in de Big Green Egg. Zo kun je dus zelfs bij temperaturen ver onder het vriespunt genieten van heerlijke gerechten.

Meer dan een barbecue

Bij Big Green Egg draait alles om smaak en kwaliteit. Dit populaire ‘groene ei’ kan veel meer dan alleen vlees grillen. Dankzij het doordachte design is deze barbecue ook geschikt als oven, bakplaat of fornuis. Zo maak je dus heel makkelijk een hele kip, stoofpot of een knapperig brood. Alles is mogelijk op deze veelzijdige barbecue. Bij Morres verkopen we de Big Green Egg in verschillende maten, waardoor er voor iedereen een perfecte Egg beschikbaar is.

Navigeer naar