Blogpost Aurélie: 5 musthaves voor je keuken

Blog

Geplaatst op 03 juni 2019.

In België hebben we zo’n gezegde: goed gerief hebben is de helft van ‘t werk. M.a.w. wil je vlot werken en in no-time topgerechten creëren in je keuken, dan heb je goed werkgerei nodig. In dit artikel geef ik je alvast 5 pro-tips/lifehacks om je op weg te helpen.

1. Een multi-use mes

Tenzij je een professionele chef bent heb je weinig nood aan een zeer duur messenset. Als er echter één mes is dat je sowieso wel wilt, is het een niet typische grote koksmes. Eentje zoals de SANTOKU GS57. Dit 11 cm lange (korte?) Japans mes ligt uitzonderlijk goed in de hand en is perfect om zowat alles met te doen in de keuken. De uitsparingen aan de zijkant zorgen er trouwens voor dat je gesneden courgette (of wat dan ook) niet blijft plakken tijdens het snijden.

2. All you need is love & pizza

Let’s talk pizza for a minute, iets wat werkelijk iedereen lust. Hier kan ik uren over vullen, maar vandaag geef ik jullie enkele quick tips waar je vanaf nu niet meer zonder zal kunnen.
Ik zal maar gewoon met de deur in huis vallen: je hebt een pizzasteen nodig. Deze zal ervoor zorgen dat de bodem van je pizza keer op keer perfect & super crispy is.
Er bestaan keramische pizzastenen en metalen. De ene warmt sneller op, de andere houdt de warmte langer vast. (Aan jouw de keuze dus.) Sommige kan je zelfs op je barbecue gebruiken.

3. Houten snijplank als pizzahouder

Bak je regelmatig zelf belegde en verse pizza’s in de oven, dan weet je dat het soms een gevecht kan zijn om die er in één vlotte beweging in de steken en uit te halen. Hiervoor gebruikt m’n vriend sinds kort een houten snijplank. Veel minder gevloek in de keuken gegarandeerd! Niet alleen doet dat de zaken veel vlotter lopen, je zult je ook meteen een professionele Italiaanse chef voelen & je hebt meteen een geweldige presentatie.
Tip: gebruik een laagje bakpapier om er voor te zorgen dat je snijplank mooi blijft.

4. Let's spice things up

Als we het dan toch over pizza hebben, kunnen we het maar meteen ook hebben over de afkruiding. Persoonlijk ben ik een zeer grote fan van chilli-olie en thuis doen we het zowat overal op. Het geeft je gerechten net iets meer swung. Enkele druppels op je pizza of omelet en je bent in de hemel.
Hoe maak je zoiets? Als grote liefhebber van Sergio’s chilli-olie recept uit z’n JUST COOK IT. Super eenvoudig & overheerlijk.
Je stopt het resultaat in een stijlvolle en toegankelijke fles, en je zult vanaf nu overal een pittige toets aan willen toevoegen.

5. Protection first

Nog een laatste tip die ik graag meegeef is dit antispat-deksel. Leg het op al je braadpannen vanaf nu, en je houdt er ook nog maar even een nette keuken aan over.

Succes!
Bron via: by_us_thus

Navigeer naar