Blogpost Aurélie: Een creatieve kaasavond

Geplaatst op 04 juni 2019.

Zet je schrap voor enkele tips van de bovenste (kaas)plank, die van je volgende kaasavond een groot succes zal maken.

CAMEMBERT IN DE OVEN

Keer op keer verrast het me wanneer ons bezoek deze klassieker niet kent: camembert in de oven. Over één ding zijn we het echter altijd eens: dit is werkelijk een topper, when done right.

Neem de camembert en plaats hem in het midden van een stuk aluminiumfolie, groot genoeg zodat je de kaas ermee kan inpakken. Alvorens je hem inpakt, snij je in de bovenkant een ruitjesmotief (zachtjes) & besprenkel je de deze met een goede olijfolie, een beetje rozemarijn en/of tijm.

Steek het witte goud een 12-tal minuutjes in een voorverwarmde oven (180°). Serveren doe je in een diepe schaal of op een houten/stenen plankje. Vers brood eromheen en je hebt werkelijk een winnaar in handen. Doppen maar!

BROOD & SPELEN

Geen kaas zonder een katalysator: lekker krokant brood. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar vers wit stokboord. Heerlijk crispy vanbuiten maar sappig vanbinnen. Ideaal bij een stukje kaas met een beetje loperige honing.

Je kan gaan voor een klassieke broodmand, een iets strakkere variant zoals een prachtige schaal uit natuursteen, of als je even helemaal rustiek wilt doen, laat je het gewoon op een eenvoudige snijplank liggen.

VAN DE BOVENSTE PLANK

Een geschikte plank is relatief snel gevonden. Wil je stijlvol blijven dan kan je kan gaan voor echt hout, leisteen of marmer. Ben je eerder beperkt in opties dan kan je bv. ook voor een grote snijplank gaan.

De beste tip ik daarbij kan geven: leg de vettigste kazen (of bv de loperige camembert hierboven) op een stukje bakpapier, dan zorgt voor beduidend minder vlekken. Wat brood, druiven, rozijnen of vijgen errond en je ziet helemaal niets meer van dat velletje papier.

Navigeer naar