Griekse invloeden

Blog

Geplaatst op 08 juli 2020.

ON TREND met Griekse invloeden in je interieur

Er waait een Zuiders windje door ons huis, een heerlijk warm en stijlvol windje. Het zijn de Griekse invloeden die zijn overgewaaid uit de oudheid en nu weer helemaal on trend zijn. Typisch voor de Griekse stijl zijn stijlelementen zoals zuilen, trapeziumvormige accessoires en schelpen. Het palet is overwegend wit met terracotta en lichtroze.

Typische Griekse stijlelementen

Ineens duiken ze overal op: Griekse invloeden. Zuilen, schelpen, kruiken, bustes van Griekse goden en de bekende tempelvormen. De kleuren zijn overwegend wit met terracotta, licht roze met hier en daar een zacht geel of lichtgroen accent. Wat verder opvalt is de veelal matte afwerking, al dan niet gecombineerd met glans en rijke stoffen zoals fluweel en satijn.

HKliving kiest resoluut voor de terugkeer van de Griekse stijl

Global living is hun handelsmerk, HKliving laat zich graag inspireren door stijlen uit het verleden of andere culturen en koos resoluut voor de terugkeer van de Griekse stijl. Dus geen tierelantijntjes en draperieën maar wel stoere kussens, brede strepen en geometrische vormen.

De Griekse stijl biedt veel mogelijkheden in de woonmix

De Griekse stijl biedt veel mogelijkheden in de woonmix. Een wat extremere tafel met zuilen als poten laat zich toch combineren met de nog altijd populaire rieten lamp en rotan stoelen.

De Griekse stijl nodigt uit tot het gebruik van minder items

Beetje van de oude Grieken en een beetje van nu, deze leuke trend laat zien dat de klassieke invloeden naadloos aansluiten bij onze interieurs van tegenwoordig. De Griekse stijl trend matcht namelijk uitstekend met strakke vormen en natuurlijke materialen. Maar … less is more, gebruik niet te veel van deze items in je huis. Elk object is al een statement op zich. Kortom welke woonstijl je ook hebt, hiermee ben je sowieso on trend!
 

BENIEUWD hoe we deze trend in jouw interieur kunnen laten terugkomen?

Vraag dan een kleur- en interieuradvies aan, gratis en vrijblijvend
 

Navigeer naar