Haal het beste uit je cappuccino

Blog

Geplaatst op 03 juni 2019.

Met Jura zet je de perfecte cappuccino. Steeds meer fijnproevers over de hele wereld ontdekken het genot van speciale soorten koffie zoals cappuccino. Jura heeft hiervoor zeer geavanceerde technieken ontwikkeld. Zo zet je met één druk op de knop de perfecte cappuccino, helemaal afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Want, smaken blijven verschillen!


Een fijn schuimende verrassing on top, jij bent de barista

Toon je liefde en versier je cappuccino on top met heerlijk schuimende chocolade hartjes. Laat je creativiteit de vrije loop en haal nog meer uit je koffie momentje. 
Met de volgende barista tips kan het niet mis gaan:

 

1. Zorg ervoor dat het melkschuim fijne poriën heeft en een zachte consistentie. Strijk met een lepel voorzichtig het oppervlak van het melkschuim glad en verwijder kleine luchtbellen.

 

3. Bereid een tweede kopje koffie en schep met een lepel de cremalaag eraf. Verdeel de crema gelijkmatig in de cirkels, zoals op de afbeelding te zien is.

 

5. Beweeg het stokje snel en in één beweging door de buitenste cirkels. 

 

2. Gebruik een koude,vloeibare chocoladesaus om de cappuccino’s te versieren. Gebruik de chocoladesaus om zeven kleine cirkels te tekenen op het melkschuimoppervlak.

 

4. Gebruik een houten stokje om een lijn te trekken dwars door de cirkel in het midden. Veeg het overtollige schuim van het stokje af met een doek.

 

6. Uw versierde cappuccino kan nu geserveerd worden. Veel plezier bij het maken en genieten van uw creaties!

 

Laat je cappuccino niet bederven, kies het juiste kopje

Slechte cappuccino kopjes kunnen de pret van de perfecte cappuccino flink bederven. Als je de verkeerde kopjes gebruikt zakt je melkschuim in en koelt je koffie te snel af. Laat je heerlijke cappuccino niet bederven.

Met deze tips kies je zeker goede kopjes:

Kies voor kopjes met een egaal ronde binnenkant. Dit zorgt ervoor dat de schuimlaag stevig blijft.
Een cappuccino kopje van porselein houdt de warmte langer vast en is bovendien sterker. Wil je optimaal genieten? Verwarm je kopje dan voor.
Check of je kopjes een mooie glazuurlaag hebben, dit zorgt voor een extra beschermlaag, een mooie glans én een extra mooie presentatie .

Navigeer naar