Een laminaat vloer; hét populaire alternatief voor hout

Woonstoffering

Laminaat is een van de populairste vloeren in Nederlandse huishoudens en dat is dus niet voor niets. Laminaat is een populair alternatief voor een houten vloer, want een vloer van laminaat is tegenwoordig bijna niet meer van een houten vloer te onderscheiden. Bovendien is deze vloer betaalbaar, gemakkelijk in onderhoud en kan hij tegen een stootje. En met de technieken van tegenwoordig is het mogelijk om laminaatvloeren te maken die niet van houten vloeren te onderscheiden zijn.

Altijd warm thuiskomen
Als specialist op het gebied van laminaatvloeren denken we graag met je mee over je nieuwe vloer. Het is immers geen aankoop die je na een jaartje weer vervangt. Een weloverwogen keuze is dus belangrijk.

Samen met een specialist de vloer kiezen?
Vind je het aanbod laminaatvloeren nog steeds overweldigend? Geen probleem, dan helpen wij je graag persoonlijk bij de keuze voor de juiste vloer in jouw interieur. Maak daarvoor hier een afsrpaak met de vloeren specialist van onze afdeling Woonstoffering.

Laat je verrassen door de vele mogelijkheden, stijlen en smaken op onze afdeling Woonstoffering. Onze adviseurs helpen je bij het maken van de beste keuze en laten je graag alle mogelijkheden zien.

  • kies met behulp van voorbeeldvloeren in de winkel
  • afgestemd op je persoonlijke woonwensen
  • we houden rekening met lichtinval en strijklicht
  • altijd de laatste trends
  • eigen inmeet en montage service

Onze collectie is uitgebreid met een exclusief nieuw laminaatvloer merk
Een vloer bepaalt de sfeer en vormt de basis van je interieur. Bovendien draagt de vloer bij aan een goede akoestiek. Ontdek samen met onze vakkundige adviseurs onze ruime vloeren collectie met haar vele mogelijkheden. Recent uitgebreid met een nieuw exclusief merk!

NIEUW op onze afdeling Woonstoffering
Douwes Dekker, dé laminaatvloer met karakter.
Een nieuwe vloer vormt de basis van je interieur, is bepalend voor de sfeer en moet jarenlang mee kunnen. Dus welk karakter past bij jou? Welke eisen stel je aan je vloer? Welke vloer geeft je woning meerwaarde en is makkelijk te onderhouden? Douwes Dekker® heeft de laminaatvloer die het beste bij jouw karakter past! Onze vloerspecialisten helpen je graag om een keus te maken die aansluit bij jouw karakter en op jouw woonbeleving.

Spontaan
Is jouw huis vaak het epicentrum van spontane ontmoetingen? Zijn in jouw keuken geregeld borrelende vrienden op bezoek en wordt je woonkamer overspoeld door stuiterende kinderen? No worries. De collectie Spontaan kan het aan! Deze collectie heeft 7 mm dikke laminaatvloeren in trendy grijze, witte en warme bruintinten, geschikt voor jouw keuken, woon- en slaapkamers. Doordat collectie Spontaan geen V-groef heeft, is deze vloer eenvoudig te reinigen na een ongelukje!

Sympathiek
Ben jij die sympathieke vriend(in) die altijd klaar staat voor een ander? Bij wie de deur altijd openstaat voor een goed gesprek en wie een luisterend oor biedt voor wie dat nodig heeft? Bij jou past een vloer met natuurgetrouwe, matte houtstructuur en een rustige, zachte uitstraling. Deze collectie laminaat heeft brede planken met fraaie decors en V-groef. Uniek, chique en… juist: Sympathiek!

Elegant
Jij bent het toppunt van perfectie! Je hebt een prettige uitstraling en houdt van een interieur waarin alles geraffineerd op elkaar is afgestemd. Hierbij hoort een rustige, eigentijdse vloer die niet van echt hout is te onderscheiden, vol details zoals natuurgetrouwe noesten en nerven. Alle Elegant-vloeren zijn 9 mm dik en hebben extra grote planken van 24,3 cm breed met een lengte van 220 cm. Dat is bijna twee keer zo lang als die van de meeste standaard laminaat collecties! Alle delen hebben een V-groef rondom, die de overgang tussen de verschillende planken benadrukt. Zo verfijnd onderscheidend als jijzelf dus.

Ook vind je mooie laminaat vloeren van Cortec en Therdex op onze afdeling woonstoffering. 

Laat je verrassen door de hoge kwaliteit en vele mogelijkheden.

Kiezen voor een laminaatvloer? Loop eens binnen bij Morres!

Een laminaatvloer bezit unieke eigenschappen, een laminaatvloer bestaat uit meerdere lagen houtvezelplaat op elkaar. De toplaag is gemaakt van melamine, een harde kunststof laag die unieke eigenschappen bezit. Deze laag zorgt voor een krasbestendig en vlekbestendig pantser. Dankzij de print in deze toplaag is een laminaatvloer niet meer van een echte houten vloer te onderscheiden.

Dankzij de hoogwaardige prints is net als bij een houten vloer bij veel laminaat tegenwoordig een houtstructuur te zien en te voelen. Er zijn zelfs laminaatvloeren te krijgen die bestaan uit bredere stroken met een houtprint en die zijn voorzien van noesten.

Naast een houtprint is er ook laminaat met de uitstraling van bijvoorbeeld natuursteen, betontegels, geglazuurde tegels of marmer. Voor de strakke inrichting behoort een laminaat in geheel wit of zwart tot de mogelijkheden.

Waar een houten vloer vraagt om regelmatig grondig onderhoud, volstaat bij laminaat stofzuigen en af en toe afnemen met een vochtige doek. Op een laminaatvloer zullen niet snel krassen ontstaan dankzij de harde en beschermende kunststof toplaag. Ook vlekken krijgen weinig kans en zijn gemakkelijk weg te poetsen met een doekje. Ideaal in een huishouden met kinderen of huisdieren.

Een laminaatvloer wordt gelegd in combinatie met een geluiddempende ondervloer, zodat geluidshinder zoveel mogelijk wordt beperkt, want een laminaatvloer maakt iets meer geluid dan een houten vloer. Wil je een laminaatvloer leggen in combinatie met vloerverwarming, meld dit dan aan onze vloerspecialisten. Er zijn speciale dunnere laminaatvloeren van Douwes Dekker die zonder ondervloer kunnen worden gelegd en geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming.

Navigeer naar