Gordijnplooien

Woonstoffering

In de plooi vallen,
Plooien in gordijnen is zo’n detail waar je niet bij stilstaat, maar die wel van grote invloed is op hoe de gordijnen hangen en wat voor sfeer het brengt in de ruimte.

Enkele plooi

Deze plooi komt veel voor en wordt vaak gebruikt bij zware gordijnen zoals velours gordijnen en verduisteringsgordijnen. Omdat deze plooi geen extra stof nodig heeft, is het meestal voordeliger dan een andere gordijnplooi.

Dubbele plooi

Ook bekend als de vlinderplooi, deze mooie plooi wordt veel gebruikt bij inbetweens en vitrages of gordijnen van een soepele stof. Met deze plooi valt het gordijn ruimer en toont royaler.

Gordijnringen

Wil je niet een van deze plooien, dan kun je ook kiezen voor mooie gordijnringen of zeilringen. Deze ringen moeten wel passen bij de roede zodat het gordijn gemakkelijk open en dicht te schuiven is. Gordijnen die met ringen bevestigd zijn, vallen altijd in vrij soepele plooien ongeacht de stof.

Wave-plooi

De wave is een bekende en erg favoriete plooi voor gordijnen omdat het geschikt is voor elk gordijn, soepelvallend of dik gevoerd. De wave-plooi geeft mooie, diepe golven en wordt onder de rails gehangen, hiervoor is wel een aparte bevestiging nodig. De wave komt het best tot z’n recht bij kamerhoge gordijnen en geeft daarmee elk interieur een echte design-look. 

Bij een wave-plooi worden speciale waverunners gebruikt; dit zijn een soort gordijn haken speciaal voor de wave-plooi waardoor de gordijnen bij het openschuiven kreukvrij en in de plooi blijven zodat de stof langer mooi blijft.

Driedubbele plooi

Een bijzonder overvloedige plooi. De driedubbele plooi gebruikt veel meer stof dan welke andere plooi dan ook en de gordijnen vallen dan ook uiterst royaal. De gordijnstof moet bij een driedubbele plooi wel soepel zijn.

Vraag om advies
Hoe gaat het met jouw huis? Is het nieuw, oud, toe aan een metamorfose of weet je het nog niet zo goed. Je kunt ons alles vragen, we helpen je graag, want wij zijn de vakmensen als het gaat om woonstoffering. 

Navigeer naar